När mörkret lägger sig och temperaturen sjunker finns det inget bättre än att unna sig en härlig middag med goda råvaror. I kväll bjuder vi på en värmande vegetarisk bowl med bulgur, rostade grönsaker, salladsost och basilikayoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
1 st
Morot
4 g
Harissakrydda
½ st
Granatäpple
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
60 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Blomkålsbuketter
½ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten til bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Smör till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär morot i 2 cm stora bitar.
Placera rödlök, morot och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med harissakrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Rör ner bulgur, Jorden Runt och salt i kastrullen och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Vänd ner smör i färdig bulgur.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Finhacka basilika.
Blanda basilika, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp bulgur, spenat och rostade grönsaker i skålar.
Ringla över basilikayoghurt och toppa med smulad salladsost.
Garnera med rostade pinjenötter och granatäpplekärnor.