Vintrig bulgurbowl och rostade grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vintrig bulgurbowl och rostade grönsaker

Vintrig bulgurbowl och rostade grönsaker

med granatäpple, salladsost & örtyoghurt

När mörkret lägger sig och temperaturen sjunker finns det inget bättre än att unna sig en härlig middag med goda råvaror. I kväll bjuder vi på en värmande vegetarisk bowl med bulgur, rostade grönsaker, salladsost och basilikayoghurt.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Harissakrydda

½ st

Granatäpple

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

60 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Blomkålsbuketter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Smör till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2140 kJ
Energi (kcal)512 kcal
Fett24 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater71 g
varav socker42 g
Protein37.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär morot i 2 cm stora bitar.

Placera rödlök, morot och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med harissakrydda, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Förbered granatäpple
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Koka bulgur
3

Rör ner bulgur, Jorden Runt och salt i kastrullen och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Vänd ner smör i färdig bulgur.

Rosta pinjenötter
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Blanda dressing
5

Skölj spenat.

Finhacka basilika.

Blanda basilika, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, spenat och rostade grönsaker i skålar.

Ringla över basilikayoghurt och toppa med smulad salladsost.

Garnera med rostade pinjenötter och granatäpplekärnor.