I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse i form av ljuvlig halloumistroganoff. Förutom halloumi innehåller den lök, morot, paprika, grädde och vår härliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi serverar vår stroganoff med fluffigt vildris, och toppar med persilja och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
125 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
150 g
Basmatiris
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
½ portionspåse
Kruspersilja
1 st
Lök
1 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt vildris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.
Skär halloumi i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi under omrörning i 6-7 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Skär halloumi i lika stora bitar, och se till att alla sidor får stekyta.
Finhacka lök. Riv morot (oskalad) grovt. Halvera paprika, kärna ur och skär i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme och stek lök, morot och paprika i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré och Mamas favorit och stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, matlagningsgrädde, en skvätt vatten, senap och grönsaksbuljong, och sjud i 4-5 min.
Rör ner halloumi i stekpannan och se till att den täcks med sås. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med halloumistroganoff och strö över persilja och en nypa chili. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.