Warm grill cheese stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Warm grill cheese stroganoff

med basmati vildris och färsk persilja

I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse i form av ljuvlig halloumistroganoff. Förutom halloumi innehåller den lök, morot, paprika, grädde och vår härliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi serverar vår stroganoff med fluffigt vildris, och toppar med persilja och chili.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Morot

½ portionspåse

Kruspersilja

1 burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 g

Chiliflakes

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3633 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett46.3 g
varav mättat30.7 g
Kolhydrater78.2 g
varav socker16.1 g
Protein35.3 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.

Stek halloumi
2

Skär halloumi i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi under omrörning i 6-7 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Skär halloumi i lika stora bitar, och se till att alla sidor får stekyta.

3

Finhacka lök. Riv morot (oskalad) grovt. Halvera paprika, kärna ur och skär i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja [½ påse, 2P]. Skölj spenat.

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme och stek lök, morot och paprika i 2-3 min. Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P] och Mamas favorit och stek i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, matlagningsgrädde, en skvätt vatten*, senap och grönsaksbuljong, och sjud i 4-5 min.

5

Rör ner halloumi i stekpannan och se till att den täcks med sås. Smaka av med salt och peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med halloumistroganoff och strö över persilja och en nypa chili. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.