Skip to main content
Bulgurbowl och rostade grönsaker
Bulgurbowl och rostade grönsaker

Bulgurbowl och rostade grönsaker

med granatäpple, salladsost & örtyoghurt

När mörkret lägger sig och temperaturen sjunker finns det inget bättre än att unna sig en härlig middag med goda råvaror. I kväll bjuder vi på en värmande vegetarisk bowl med bulgur, blomkålsris, rostade grönsaker, salladsost och persiljeyoghurt.

Taggar:
Vegetarisk
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Morot

4 g

Harissakrydda

½ st

Granatäpple

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

60 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Blomkålsris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Smör till bulgur

¼ tsk

Salt till blomkålsris

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2188 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett26 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater44.7 g
varav socker8.9 g
Protein20.5 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär morot i 2 cm stora bitar.

Placera rödlök och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, harissakrydda, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Rör ner bulgur, Jorden Runt och salt i kastrullen och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rör ner smör i färdig bulgur.

Rosta blomkålsris
3

Placera blomkålsris på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills mjukt.

Förbered granatäpple
4

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Rosta pinjenötter
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Under tiden, skölj spenat.

Finhacka persilja.

Blanda persilja, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, spenat och rostade grönsaker i skålar.

Toppa med blomkålsris, persiljeyoghurt och smulad salladsost.

Garnera med rostade pinjenötter och granatäpplekärnor.