Skip to main content
Vegostrimlor i kung pao-sås
Vegostrimlor i kung pao-sås

Vegostrimlor i kung pao-sås

med wokade grönsaker

Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker grönsaker och vegostrimlor och låter dem sedan sjuda i en smakrik sås. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter och hackad salladslök. Snabb vardagsmat när den är som bäst!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Sriracha

150 g

Jasminris

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Senap, Havre)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Salladslök

200 g

Wokmix

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

½ msk

Olja till grönsaker

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3243 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett31.1 g
varav mättat52.6 g
Kolhydrater93.2 g
varav socker24.3 g
Kostfiber6.7 g
Protein28.2 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered salladslök
2

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek wokmix i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Laga sås
5

Tillsätt vegansk kebab till pannan med wokmix.

Tillsätt mjöl och rör om tills allt är täckt.

Tillsätt vatten, sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegansk kebab, grönsaker och sås.

Garnera med jordnötter och salladslök.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image