Skip to main content
Vegostrimlor i kung pao-sås
Vegostrimlor i kung pao-sås

Vegostrimlor i kung pao-sås

med wokade grönsaker

3.7
(122)

Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker wokmix och vegostrimlor och låter dem sedan sjuda i en smakrik sås. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter. Snabb vardagsmat när den är som bäst!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Senap
Havre

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

10 g

Sriracha

150 g

Jasminris

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Senap, Havre)

1 st

Morot, Julienne

200 g

Wokmix

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

½ msk

Olja till grönsaker

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3268 kJ
Energi (kcal)781 kcal
Fett30.7 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater93.8 g
varav socker26.1 g
Kostfiber8.1 g
Protein29.2 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.4 g
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered purjolök
2

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och wokmix i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Laga sås
5

Tillsätt vegansk kebab till pannan med wokmix.

Tillsätt mjöl och rör om tills allt är täckt.

Tillsätt vatten, sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen börjar tjockna.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegansk kebab, grönsaker och sås.

Garnera med jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image