
Har du barn som älskar kycklignuggets? Testa denna vegovariant, som rostas i ugnen och sen toppas med BBQ-sås för extra smak. Vi serverar våra smarriga nuggets med vitlöksdoftande potatismos, smörstekta grönsaker och en klick krämig citrondressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Majs
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citrusfrukt
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
500 g
Potatis
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Smör till grönsaker
½ dl
Vatten till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Häll av majs.
Skär citrusfrukt i klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli, morot och majs i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt smör, vatten, salt och en nypa peppar. Ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills broccolin är mörkgrön och genomstekt.

Blanda majonnäs, en skvätt citrusfrukt saft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp vitlöksmos, smörstekta grönsaker och vegonuggets i skålar.
Ringla BBQ-sås över nuggets och toppa grönsaker med solroskärnor.
Servera med en klick citrusfruktdressing och citrusfruktklyftor.