Skip to main content
Vegonuggets och vitlökspotatismos
Vegonuggets och vitlökspotatismos

Vegonuggets och vitlökspotatismos

med BBQ-sås, smörstekta grönsaker och citrusmajo

Har du barn som älskar kycklignuggets? Testa denna vegovariant, som rostas i ugnen och sen toppas med BBQ-sås för extra smak. Vi serverar våra smarriga nuggets med vitlöksdoftande potatismos, smörstekta grönsaker och en klick krämig citrondressing.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Havre
Vete
Korn
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

1 st

Morot

1 st

Majs

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Citrusfrukt

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Smör till grönsaker

½ dl

Vatten till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)3904 kJ
Energi (kcal)933 kcal
Fett45.9 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater99.8 g
varav socker25.7 g
Kostfiber18.2 g
Protein28.4 g
Salt4.3 g
Potassium1520.6 mg
Calcium52 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Rosta nuggets
2

Under tiden, placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.

Förbered grönsaker
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Häll av majs.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli, morot och majs i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt smör, vatten, salt och en nypa peppar. Ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills broccolin är mörkgrön och genomstekt.

Blanda dressing
5

Blanda majonnäs, en skvätt citrusfrukt saft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos, smörstekta grönsaker och vegonuggets i skålar.

Ringla BBQ-sås över nuggets och toppa grönsaker med solroskärnor.

Servera med en klick citrusfruktdressing och citrusfruktklyftor.