Har du barn som älskar kycklignuggets? Testa denna vegovariant, som rostas i ugnen och sen toppas med BBQ-sås för extra smak. Vi serverar våra smarriga nuggets med vitlöksdoftande potatismos, smörstekta grönsaker och en klick krämig aiolidressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Bakpotatis
250 g
Broccoli
1 st
Morot
1 burk
Majs
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citron
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Smör till grönsaker
½ dl
Vatten till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Häll av majs.
Skär citron i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli, morot och majs i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt smör, vatten, salt och en nypa peppar. Ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills broccolin är mörkgrön och genomstekt.
Blanda majonnäs, aioli och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp vitlöksmos, smörstekta grönsaker och vegonuggets i skålar.
Ringla BBQ-sås över nuggets och toppa grönsaker med solroskärnor.
Servera med en klick dressing och citronklyftor.