Vegonuggets och vitlökspotatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegonuggets och vitlökspotatismos

Vegonuggets och vitlökspotatismos

med BBQ-sås, smörstekta grönsaker och aioli

Har du barn som älskar kycklignuggets? Testa denna vegovariant, som rostas i ugnen och sen toppas med BBQ-sås för extra smak. Vi serverar våra smarriga nuggets med vitlöksdoftande potatismos, smörstekta grönsaker och en klick krämig aiolidressing.

Allergener:
Gluten
Havre
Vete
Korn
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Bakpotatis

250 g

Broccoli

1 st

Morot

1 burk

Majs

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller: Gluten, Havre, Vete, Korn)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Citron

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Smör till grönsaker

½ dl

Vatten till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3922 kJ
Energi (kcal)937 kcal
Fett45.5 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater99.4 g
varav socker24.9 g
Protein27.6 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Laga vitlöksmos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Rosta nuggets
2

Under tiden, placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills krispiga och gyllene.

Förbered grönsaker
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Häll av majs.

Skär citron i klyftor.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli, morot och majs i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt smör, vatten, salt och en nypa peppar. Ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills broccolin är mörkgrön och genomstekt.

Blanda dressing
5

Blanda majonnäs, aioli och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos, smörstekta grönsaker och vegonuggets i skålar.

Ringla BBQ-sås över nuggets och toppa grönsaker med solroskärnor.

Servera med en klick dressing och citronklyftor.