Majs- och ostempanadas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Majs- och ostempanadas

Majs- och ostempanadas

8 st | med rökt paprika-dipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Empanadas är argentinska piroger som du enkelt svänger ihop som tilltugg med vår färdiga pizzadeg. Vi fyller dem med majs, paprika och ost och serverar dem med krämig aioli smaksatt med rökt paprikapulver att doppa i.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Paprika

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 g

Majs

4 g

Panamat

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Lime

4 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till smet

¼ tsk

Salt till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3396 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett27.4 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker13.4 g
Protein30.9 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Förbered fyllning
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Häll av majs.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs och paprika med Panamat och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Grädda empanadas
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl, skär den i 8 lika stora delar och rulla till bollar. Rulla ut bollarna med händerna eller en kavel.

Placera fyllning på ena deghalvan och lämna en kant på 1 cm. Toppa med ostmix och vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanten med fingrarna. Börja i ena änden och vik över en liten del av kanten i taget till en fläta. Upprepa med resten av degen.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Lägg försiktigt över empanadas på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.

Grädda i ugnen i 12–14 min, eller tills gyllene.

Blanda dipp
3

Under tiden, halvera lime.

Blanda aioli, rökt paprikapulver, salt och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

Servera
4

Servera empanadas medan de är varma med aioli att doppa i.