Vegetarisk linscurry och bakad aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk linscurry och bakad aubergine

Vegetarisk linscurry och bakad aubergine

med chili- och jordnötsolja

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighed. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy chili- och jordnötsolja.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Mjölkfri
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

1 st

Lök

1 st

Morot

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

8 g

Milda Mahal

½ burk

Tomatpuré

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200 ml

Kokosmjölk

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Basmatiris

1 paket

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Lime

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1.5 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

3 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4870 kJ
Energi (kcal)1164 kcal
Fett67.5 g
varav mättat23.1 g
Kolhydrater105.4 g
varav socker15.1 g
Protein27.1 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft). 

Tärna aubergine i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakpapper. Blanda med olivolja [3 msk | 6 msk], hälften av Milda Mahal, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuk.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor. 

Finhacka oskalad morot. 

Häll av och skölj linser. 

Skölj spenat.

Koka curry
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. 

Stek lök och morot i 2 min. Tillsätt resterande Milda Mahal, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och linser, och stek under omrörning i 1 min. 

Rör i kokosmjölk, vatten [1½ dl | 3 dl], sojasås och grönsaksbuljong. Koka upp, sjud sen på medellåg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. 

När linserna är färdiga, tillsätt spenat och blanda tills den har mjuknat. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om curryn är för tjock.

Koka ris
4

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör chili- och jordnötsolja
5

Under tiden, finhacka jordnötter. 

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor. 

Blanda jordnötter, en stor skvätt limejuice, olivolja [11/2 msk | 3 msk], chili flakes och en nypa salt i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris och curry i skålar. 

Toppa med aubergine och ringla över chili- och jordnötsolja. 

Servera med limeklyftor.