
Vegetarisk linscurry
med ugnsbakad aubergine och korianderolja
Finns det något bättre en kall vinterkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med linser, lök, morot och spenat. Grytan får spännande smak av vår färdiga kryddblandning Milda Mahal, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighed. Vi serverar vår ljuvliga gryta med kokt ris och rostad aubergine, och så toppar vi med en crunchy koriander- och jordnötsolja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Aubergine
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
8
Milda Mahal
½
Tomatpuré
100
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Kokosmjölk
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
150
Basmatiris
1
Koriander
½
Röd chili
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Lime
Ingår inte i din leverans
3
Olivolja (steg 1)
1.5
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
3
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
1.5
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Halvera aubergine på längden. Skär varje halva i fyra skivor på längden, och dela sen skivorna på hälften. Placera aubergine i ett lager på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [3 msk | 6 msk], hälften av Milda Mahal, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, tills gyllene och mjuk. Ta sen ut aubergine från ugnen och ställ åt sidan.
Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka morot (oskalad). Skölj linser i en sil under kallt vatten. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs lök och morot i 2 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök, linser och resterande Milda Mahal. Koka under omrörning i 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten* [11/2 dl | 3 dl], sojasås [1/2 paket, 2P] och grönsaksbuljong. Sjud på låg värme tills linserna är färdiga, 20-25 min. När linserna är färdiga, tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om curryn är för tjock.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka koriander. Halvera chili [1/2 st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Blanda koriander, jordnötter, chili, en skvätt limejuice och olivolja* [11/2 msk | 3 msk] i en liten skål. TIPS: Tillsätt chili om du tycker om stark mat.
Lägg upp ris och curry i skålar, och toppa aubergine. Ringla över koriander- och jordnötsolja och servera med limeklyftor vid sidan av.