.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
100
Spenat
170
Råris
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
½
Ingefära
3
Goan Xacuti
1
Krossade tomater
75
Gräddfil
200
Skogschampinjoner
4.5
Vatten
Skölj råriset ordentligt i en sil under rinnande vatten. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), råris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 18-20 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.
Kvarta champinjoner. Grovhacka lök. Finhacka vitlök. Skala och finhacka morot. Finriv ingefära.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, morot och svamp under omrörning, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg i harissa kryddmix. Fräs tills doftande, ca 30 sek. Tillsätt ingefära [1/2 st/2 pers], vitlök och krossade tomater och rör om. Höj värmen och låt koka upp.
Sänk värmen när såsen börjat koka, blanda ner spenat och låt sjuda 5-7 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för torr, och se till att röra om emellanåt.
Grovhacka koriander. När såsen sjudit klart, tillsätt hälften av koriandern och krydda med salt* och peppar* efter smak.
Fluffa upp råriset med en gaffel och fördela det mellan era tallrikar. Sleva upp rikligt med harissagrytan ovanpå och placera en klick gräddfil på varje tallrik. Garnera med restande koriander.