topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bönbowl

Vegetarisk bönbowl

med citrongräsris och söt jordnötssalsa

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

I kväll gör vi en underbar bönbowl – en allt i ett-maträtt med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka ris tillsammans med citrongräs. Medan riset kokar gör vi en knaprig jordnötssalsa med vitlök och lime, och så steker vi kidneybönor med asiatisk woksås, sojasås och honung. Sedan bygger vi vår bowl med ris, bönor, kålsallad och avokado, och toppar med asiatisk majonnäs och jordnötssalsa.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Jordnötter
Sesam
Gluten
Sulfiter
Vete
Soja
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrongräs

1 st

Lime

1 st

Avokado

1 paket

Kidneybönor

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

25 g

Honung

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4152 kJ
Energi (kcal)992 kcal
Fett54 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker21.9 g
Protein20.2 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked.
 
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor
kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1–2
min, eller tills väldoftande.
 
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris
och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme
och sjud under lock i 10 min.
 
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock
i 10 min.
 
Plocka bort citrongräs.
 
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lime i klyftor.
 
Halvera avokado och kärna ur. Gröp ur med en
sked och skär den i tunna skivor.
 
Finhacka eller pressa vitlök.
 
Häll av och skölj kidneybönor.
 
Grovhacka jordnötter.

Förbered jordnötssalsa
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor
stekpanna på medelhög värme.
 
Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade.
 
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min.
 
Ta stekpannan av värme och rör i sesamfrön.
 
Låt svalna något och tillsätt limesaft [1/2 msk |
1 msk] och hälften av honungen.
 
Smaka av med salt och peppar och lägg över i en
liten skål.

Koka sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme
och tillsätt en skvätt olivolja om det behövs.
 
Stek kidneybönor i 1–2 min.
 
Sänk till låg värme och tillsätt asiatisk woksås
[1/2 paket, 2P], sojasås och resterande honung.
 
Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, en skvätt limesaft, olivolja
[1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en
stor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.
 
Toppa med bönor, sallad, avokado, asiatisk
majonnäs och jordnötssalsa.