En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Tomat
½ paket
Kikärtor
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
4 g
Kycklingbuljong
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1.5 tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].
Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar.
Häll av och skölj kikärtor [1/2 paket, 2P].
Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Panamat, salt och peppar. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta.
Rosta i ugnen i 15 min, eller tills kikärtor är gyllene.
Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills "al dente".
Skär lök i 1 cm tunna klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk. Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.
Sjud i 3-5 min, eller tills karamelliserad, och lägg över till en liten skål.
Skär varje kycklingfilé i 3 delar på längden på en separat skärbräda, och krydda med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpannan på medelhög värme.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka persilja.
Skölj spenat.
Blanda rostade grönsaker med spenat, bulgur, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Kläm ur vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, yoghurt, en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att tunna ut dressingen så den får en lättflytande konsistens.
Lägg upp bulgur och kyckling i skålar.
Toppa med rödlök och servera med persiljedressing.