Ugnsstekt citronpepparkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt citronpepparkyckling

Ugnsstekt citronpepparkyckling

med palsternacksmos och äppelsallad

I kväll lagar vi klassisk mat som hela familjen kommer att äta med god aptit. Vi bryner kycklingfilé med citronpeppar och låter den sedan stekas färdigt i ugnen medan vi gör ett krämigt mos med potatis och palsternacka. Äpple, spenat och morot blir huvudkomponenterna i en smarrig sallad med krispig konsistens och en vitlöksdoftande gräddsås passar perfekt till kycklingen.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

500 g

Bakpotatis

2 g

Citronpeppar

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3774 kJ
Energi (kcal)902 kcal
Fett49.6 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker22.4 g
Protein45.1 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Laga mos
2

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och palsternacka med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten

Laga sås
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka dill.

Smält smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgräde, kycklingbuljong, dill och en nypa peppar och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Ställ åt sidan och håll varmt.

Blanda sallad
5

Skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Lägg spenat, morot, äpple, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, palsternacksmos och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med sås.