Skip to main content
Ugnsrostad lax på amerikanskt vis

Ugnsrostad lax på amerikanskt vis

med äppelsallad och het honung

Kvällens enkla laxrätt smakar jättegott men är superenkel att laga – både fisken och potatisen sköter nämligen sig själva i ugnen. Medan de tillagas hinner vi svänga ihop en krispig kålsallad med äpple och citrondressing och blanda en het honungssås som ringlas över laxen för extra sting.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Selleri
Senap
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt
Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

25 g

Honung

20 g

Sriracha

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

1 st

Äpple

75 g

Strimlad salladsmix

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

Energi (kJ)2646 kJ
Energi (kcal)632 kcal
Fett26.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater69.1 g
varav socker22.7 g
Kostfiber5.8 g
Protein31.5 g
Kolesterol100 mg
Salt4.1 g
Potassium1713.8 mg
Calcium9.9 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, kålmix och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Ugnsstek lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Placera lax med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Gör het honung
4

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelvärme.

Blanda honung och sriracha i kastrullen och värm i 2–3 min, eller tills blandningen är genomvarm och har en rinnande konsistens.

Tillsätt dressing
5

Rör ner citrondressing i skålen med sallad precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, sallad och lax på tallrikar.

Ringla het honung över laxen till de vuxnas portioner.