Tortelloni Primavera
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni Primavera

Tortelloni Primavera

med färska grönsaker och krämig calabresesås

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, brytärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar sås med calabresepesto och crème fraiche.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Sockerärtor

½ burk

Tomatpuré

60 g

Calabresepesto

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett23.9 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker20.7 g
Protein21.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka basilikablad.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, körsbärstomater och vit salladslök tills mjuka, 3-4 min. Tillsätt sockerärtor, vitlök och grön salladslök och stek i ytterligare 1-2 min. Krydda grönsakerna med salt och peppar, ta av från värme och ställ åt sidan.

Sjud tomatpuré
3

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.

Tillsätt pasta
4

Rör i calabresepesto, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills pastan är 'al dente', 1-2 min, vänd den efter halva tiden. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt grönsaker
5

Lägg tillbaka grönsakeri stekpannan och blanda så de täcks av sås. Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med rivna basilikablad.