topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni Primavera

Tortelloni Primavera

med färska grönsaker och krämig calabresesås

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, brytärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar sås med calabresepesto och crème fraiche.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Sockerärtor

½ burk

Tomatpuré

60 g

Calabresepesto

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett23.9 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker20.7 g
Protein21.7 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka basilikablad.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, körsbärstomater och vit salladslök tills mjuka, 3-4 min. Tillsätt sockerärtor, vitlök och grön salladslök och stek i ytterligare 1-2 min. Krydda grönsakerna med salt och peppar, ta av från värme och ställ åt sidan.

Sjud tomatpuré
3

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.

Tillsätt pasta
4

Rör i calabresepesto, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker[1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills pastan är 'al dente', 1-2 min, vänd den efter halva tiden. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt grönsaker
5

Lägg tillbaka grönsakeri stekpannan och blanda så de täcks av sås. Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med rivna basilikablad.