Tex-Mex spiced chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tex-Mex spiced chicken

med rostad sötpotatis och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Avokado

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Rökt paprikapulver

450 g

Sötpotatis

1 burk

Majs

5 g

Tex-Mex

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2900 kJ
Energi (kcal)693 kcal
Fett30.5 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater54.3 g
varav socker11.4 g
Protein43 g
Salt2.4 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Stek kyckling
2

Krydda kyckling på båda sidor med Tex-Mex och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min på varje sida, tills brynt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
3

Lägg över kyckling till plåten med sötpotatis, och rosta i 9-10 min, tills genomstekt. TIPS: Använd 2 plåtar för 4 personer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado med en sked, och tärna den i 1 cm stora bitar. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök. Skär lime i klyftor. Finhacka jalapeno.

5

Blanda försiktigt avokado, tomat, rödlök, en nypa jalapeno, limejuice, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Skär kyckling i 2 cm breda skivor. Lägg upp sötpotatis, kyckling och pico de gallo på tallrikar. Servera med resterande limeklyftor.