topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilifläsk

Sweet chilifläsk

med jasminris och vitlöksstekta grönsaker

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker fläskkött, som får fantastisk smak av att stekas med sweet chilisås och sojasås. Vi serverar sweet chilistekt fläskkött med fluffigt jasminris och vitlöksstekt zucchini, morot och pak choi.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Jasminris

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40

Sweet chilisås

½

Lime

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2678 kJ
Fett16.44 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater82.17 g
varav socker18.4 g
Protein40.18 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Grovhacka pak choi. Skär zucchini i 1/2 cm tunna halvmånar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbärda.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, morot och salt [½ tsk | 1 tsk] i 3-4 min. Tillsätt pak choi och vitlök och stek i ytterligare 1 min. Blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice i en skål, och ställ åt sidan. Lägg över stekta grönsaker till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek kött
4

Krydda kött med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan (som du använde till grönsakerna) på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över till en skål.

Tillsätt sås
5

Tillsätt sås till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills något tjocknad.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Ringla över limejuice och strö över sesamfrön. Toppa med sweet chilifläsk och skeda över sweet chilisås.