topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamppizza

Svamppizza

med spenat och tomatsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med krämig spenatsås och mozarella. Den sötsura tomatsalladen med balsamvinäger är ett perfekt tilbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Basilika

2

Tomat

4

Vitlöksflörter

1

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)992 kcal
Energi (kJ)4149 kJ
Fett43.06 g
varav mättat23 g
Kolhydrater99.3 g
varav socker9.1 g
Protein33.81 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft, och sätt in en bakplåt [2 st, 4P]. Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek svamp, vitlök och oregano tills gyllene, 3-4 min. Krydda med salt* och peppar*.

Koka spenatsås
3

Tillsätt crème fraiche och Vitlöksflörter till stekpannan, och sjud i 1 min. Rör i spenat och låt den mjukna, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Baka pizza
4

Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper. Ta ut plåten/arna från ugnen. Placera pizzadeg försiktigt på plåten. Bre ut spenatsås på pizzan, lämna en 1 cm bred kant. Strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

Blanda tomatsallad
5

Skär tomat i tunna klyftor. Finhacka basilika. Blanda tomat, basilika, balsamvinäger och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Servera
6

Dela pizzan och servera tomatsallad vid sidan av.