Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås

Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås

med rostade rotfrukter och krispig grönkål

Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på stekta fläskmedaljonger med BBQ-sås, som vi serverar med vitlöksrostade rotfrukter och krispig grönkål med pumpakärnor!

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Enkel
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Rotfruktsmix

300 g

Fläskytterfilé

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

4 g

Kycklingbuljong

½ st

Lök

50 g

Grönkål, skuren

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2268 kJ
Fett20.2 g
varav mättat6 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker26.2 g
Protein37.6 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna rotfruktsmix (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär lök [1/2 st, 2P] i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Tillsätt grönkål
2

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, tillsätt grönkål och pumpakärnor till plåten, och rör om.

Rosta i ytterligare 8-10 min, tills grönsaker är mjuka. 

Stek kött
3

Skär kött i medaljonger (3 st/person) på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött med en nypa salt och peppar i 1-2 min per sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka sås
4

Hetta upp stekpanna igen på medelvärme.

Tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt medaljonger
5

Tillsätt kött (och sky från tallriken) till stekpannan och se till att de är täckta av sås.

Ta av stekpannan från värme.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter, lök, grönkål och pumpakärnor på tallrikar.

Toppa med fläskmedaljonger och ringla över BBQ-sås.