Kyckling med potatis och en krämig sås brukar gå hem hos hela familjen. I kvällens recept rostar vi klyftpotatis med örtkryddor och pannsteker kycklingbröst som vi serverar med en crème fraiche-sås med vitlök, färsk basilika och soltorkade tomater. Middagens gröna tillbehör blir en krispig sallad med äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
25 g
Soltorkade tomater
500 g
Potatis
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
1 portionspåse
Basilika
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka soltorkade tomater och basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik under folie.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Stek vitlök och soltorkade tomater i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör i vatten, crème fraiche, basilika, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Blanda salladsmix, äpple, salt och olivolja i en stor skål.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp potatis, sallad, kyckling och sås på tallrikar.