Stekt kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Morot

1

Morot

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

300

Kycklingbröstfilé

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Timjan

1

Bladpersilja

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

2

Mjölk

¼

Salt

1

Vatten

Socker

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)296 kcal
Energi (kJ)1239 kJ
Fett14.38 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater5.67 g
varav socker2.8 g
Protein35.53 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skiva oskalade morötter i diagonalt. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

Ångkoka morötter
2

Lägg morötter i en sil, eller en ånginsats, och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid. För över morötter i en skål och täck över så de behåller värmen. Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

Stek kyckling
3

Krydda kycklingen med salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. För över kycklingen på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Karamellisera lök
4

Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjankvistarna [2 st, 2 pers | 4 st, 4 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

Koka löksås
5

Tillsätt rödvinsås och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.