topBanner
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Morot, lila

1 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 påse

Timjan

2 st

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

1 dl

Vatten*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2264 kJ
Energi (kcal)541 kcal
Fett16 g
varav mättat8 g
Kolhydrater59 g
varav socker14 g
Protein42 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skiva oskalade morötter i diagonalt. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

2

Lägg morötter i en sil, eller en ånginsats, och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid.

För över morötter i en skål och täck över så de behåller värmen.

Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

3

Krydda kycklingen med salt* och peppar* på båda sidorna.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min.

För över kycklingen på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjankvistarna [2 st, 2 pers | 4 st, 4 pers].

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.