HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyckling
topBanner
Stekt kyckling

Stekt kyckling

med löksky, potatismos och lila morot

Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, ångkokta lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!

Taggar:BarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Morot, lila

300 g

Morot

15 ml

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

2 msk

Kycklingbröstfilé

¼ tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 dl

Potatis

efter behov

Timjan

1.33 msk

Bladpersilja

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Salt*

Vatten*

Socker*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1239.1882 kJ
Energi (kcal)296.1732 kcal
Fett14.3753 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater5.67 g
varav socker2.8 g
Protein35.5315 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skiva oskalade morötter i diagonalt. Grovhacka persilja. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills bitarna är mjuka.

2

Lägg morötter i en sil, eller en ånginsats, och sätt över kastrullen när det återstår ca 5 min av potatisens tillagningstid. Sätt på ett lock och fortsätt koka resterande tid. För över morötter i en skål och täck över så de behåller värmen. Häll av potatisen och lägg sedan tillbaka den i kastrullen. Mosa med smör*, mjölk*, salt* och hälften av persiljan till ett slätt mos.

3

Krydda kycklingen med salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. För över kycklingen på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från timjankvistarna [2 st, 2 pers | 4 st, 4 pers]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre stekpanna på medelhög värme. Fräs löken i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Tillsätt balsamvinäger, timjan och en nypa socker* och blanda väl. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills löken karamelliserat och är mörk och klibbig.

5

Tillsätt rödvinsås och vatten* (se ingredienslistan) till pannan. Låt koka i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela potatismos, ångkokta morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.