Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling

Sriracha- och honungsglaserad ostronskivling

med ranch-inspirerad sås och äppelsallad

Ostronskivling är en härligt matig svamp med fin umamismak som spelar huvudrollen i kvällens middag. Här kommer den verkligen till sin rätt genom att paneras, stekas och vändas i en sötstark glaze med sriracha och honung. Vi serverar vår smarriga svamp med cajunkryddade pommes, en äppelsallad med spenat och valnötter och en ranchinspirerad dressing med gräslök, gräddfil och majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ostronskivling

4 g

Rökt paprikapulver

25 g

Honung

20 g

Sriracha

1 st

Äpple

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500 g

Potatis

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Ketchup (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3261 kJ
Energi (kcal)779 kcal
Fett45.1 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater80 g
varav socker25.8 g
Protein15.4 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchdressing
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka gräslök.

Blanda gräslök, vitlök, gräddfil, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Gör glaze
3

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Rör i honung, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sriracha och ketchup [2 msk | 4 msk].

Sjud i 2–3 min, tills klibbig och tjocknat. Håll varmt tills servering.

Blanda äppelsallad
4

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, valnötter, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Riv svamp på längden i 2 cm stora bitar.

Blanda svamp, rökt paprikapulver, mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål tills svamp är helt täckt.

Stek svamp
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i omgångar (låt överflödigt mjöl bli kvar i skålen) i 4–5 min, tills krispig och gyllene. Vänd regelbundet.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd svamp i glaze precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp svamp, sallad och pommes på tallrikar.

Servera med ranchinspirerad dressing.