
Veckans pastarecept är en färgglad måltid fullpackad med djupa smaker du med njutning rullar upp på gaffeln och stoppar i munnen. Härligt al dente spaghetti insvept i mustig tomatsås gjord på rostade grönsaker och som toppats med salladsost som ger vacker, vit kontrast och smakrik sälta. Färsk basilika ger det lilla extra.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Paprika
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
250
Spaghetti
3
Italian Style kryddmix
4
Grönsaksbuljong
1
Röd paprika
15
Balsamvinäger
1
Krossade tomater
1
Zucchini
75
Grekisk salladsost
1
Rödlök
1
Morot

Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skiva röd och gul paprika i tunna skivor. Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är mjuka.

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Riv morot. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika.

När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen, koka spaghetti i ca 7-8 min tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, ringla över en skvätt olivolja* och täck med lock.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs morotsriv i 3-4 min. Tillsätt vitlök, Italian Style kryddmix, grönsaksbuljong, balsamvinäger, pastavatten och krossade tomater. Rör om och låt koka i 2-3 min, eller tills tomatsåsen har tjocknat något.

Tillsätt de färdigrostade grönsakerna till tomatsåsen. Rör även i spaghettin i såsen.

Fördela spaghetti, rostade grönsaker och tomatsåsen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 paket, 2 pers] och garnera med basilika.