Skip to main content
Spaghetti med chili- och vitlöksstekta räkor
Spaghetti med chili- och vitlöksstekta räkor

Spaghetti med chili- och vitlöksstekta räkor

i krämig citronsås och toppad med rucola

Pasta är en klassiker som alltid går hem, och den här varianten med vitlöksstekta räkor är inget undantag. Dessutom går den snabbt och enkelt att svänga ihop! Den citrondoftande såsen med zucchini, tomat och färsk basilika gör spaghettin krämig. Toppa med rucola för pricken över i:et!

Taggar:
Snabb
Stark
Laga mig först
Under 650 kcal
Allergener:
Milk
Crustaceans
Hvede
Gluten
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citron

75 ml

Matlagningsgrädde

20 g

Rucola

1 st

Tomat

150 g

Kungsräkor

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

1 st

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till räkor

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Smör till räkor

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2700 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett24.4 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater79.7 g
varav socker12.1 g
Kostfiber8.6 g
Protein25.2 g
Kolesterol78 mg
Salt3.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium223.4 mg
Calcium34.7 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Stek räkor
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda räkor med salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, vitlök och chiliflakes i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Tillsätt smör, låt smälta och lägg över i en skål.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
2

Koka spaghetti i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av resten av vattnet.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv zucchini grovt.

Grovhacka tomat.

Hetta upp olivolja på medelvärme i samma stekpanna som användes till räkorna.

Stek lök, zucchini, tomat, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar i 5–6 min, tills löken är mjuk och vattnet från zucchinin ångat bort.

Förbered råvaror
4

Under tiden, grovhacka basilika.

Halvera citron.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt matlagningsgrädde, citronsaft, basilika, pasta och sparat kokvatten till stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar.

Skölj rucola.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra kokvatten om pastan ser torr ut.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Häll upp pasta i skålar.

Toppa med räkor, citronsås och rucola.

TIPS: Ringla eventuellt över lite olivolja.