Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
100 g
Romansallad
½ dl
Sparat pastavatten
2 st
Ägg till sås
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Skär svamp i tunna skivor.
Ansa och grovhacka sallad.
Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8–9 min, eller tills "al dente".
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Stek svamp och vitlök tills de har mjuknat, 5–6 min.
Sänk till medelvärme.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov, innan du lägger i svampen.
Separera äggula och äggvita.
Vispa upp äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan.
TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan.
Rör ner pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan.
Värm upp under omrörning i 2 min, tills pastan är täckt av sås.
Smaka av med en nypa salt och peppar och tillsätt en extra skvätt pastavatten vid behov.
Blanda äpple, sallad, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Blanda ihop allt i en kastrull om stekpannan är för liten.
Lägg upp spaghetti carbonara och äppelsallad på tallrikar.
Garnera med persilja.