Skip to main content
Snabb vit fisk i krämig pepparsås

Snabb vit fisk i krämig pepparsås

med äpple- och rödbetssallad och potatis

4.4
(180)

Visst får man lov att fuska lite när matlagningen ska gå snabbt! Med förkokt potatis svänger du ihop denna goda fiskrätt på ett kick. Koljan serveras i en krämig citrusfruktpepparsås och får också sällskap av en dillkryddad äpple- och rödbetssallad.

Taggar:
Supersnabb
Glutenfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt
Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

½ st

Rödbetor, förkokta

1 st

Småpotatis, förkokt

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Dill

½ st

Citrusfrukt

1 st

Äpple

1 g

Citronpeppar

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Vatten till sås

Energi (kJ)2550 kJ
Energi (kcal)609 kcal
Fett23.3 g
varav mättat13 g
Kolhydrater117 g
varav socker69.9 g
Kostfiber22.6 g
Protein35.1 g
Salt3.3 g
Potassium43.4 mg
Calcium2.9 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Tillsätt smör och salt och sätt åt sidan under lock.

Blanda sallad
2

Halvera, kärna ur och skär äpple i 2 cm stora bitar.

Skär rödbeta i 2 cm stora bitar.

Halvera citrusfrukt.

Riv dill och persilja i grova bitar.

Blanda rödbeta, äpple, dill, en skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan. Vänd och sänk till medelvärme.

Tillsätt citrusfruktpeppar, buljong, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 1 min, tills såsen har tjocknat och fisken är genomstekt.

Vänd potatis med persilja precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
4

Lägg upp potatis, sallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image