Skip to main content
Snabb linguine bolognese

Snabb linguine bolognese

med färsk tomat och basilika

Pasta bolognese är ett utmärkt val när du fort vill få mat på bordet. I kväll steker vi nötfärs med medelhavskryddor och kycklingbuljong innan den hamnar i en klassisk tomatsås och blandas med linguine. Vi toppar med riven ost, färsk tomat och basilika – och så är maten färdig.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

225 g

Nötfärs

2 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

390 g

Krossade tomater

4 g

Buljong

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

180 g

Linguine

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3565 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett33.5 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater90.3 g
varav socker20.7 g
Kostfiber8.5 g
Protein44.1 g
Salt6.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.

Under tiden, grovhacka tomat.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt krossade tomater och socker till stekpannan. Rör om och sjud i 2–3 min.

Rör i mornaysås. Krydda med salt.

Rör ner färdig pasta i såsen.

Servera
4

Lägg upp pasta och köttfärssås i skålar.

Toppa med ost, tomat och rivna basilikablad.