
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
½ st
Zucchini
2 st
Tomat
1 st
Lök
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ burk
Tomatpuré
½ paket
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Kruspersilja
1 g
Chiliflakes
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i till det ska serveras. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär zucchini i kvartar på längden, och tärna på bredden i 1 cm stora bitar. Finhacka lök. Grovhacka tomat.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kycklingstrimlor med en nypa salt*. Stek kycklingstrimlor och lök under omrörning i 3-4 min.

Tillsätt tomat, zucchini, creme fraiche [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, tomatpuré [½ burk, 2P] och en skvätt vatten* till stekpannan. Sänk till medelvärme och sjud i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Grovhacka persilja.

Lägg upp ris och stroganoff i skålar. Garnera med persilja och en nypa chili. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.