
Shawarma är en snabbmatsklassiker som går lika bra att göra hemma i ditt eget kök! Kvällens gröna variant på vegostrimlor och zucchini serveras med klyftpotatis i varma pitabröd med tomat, syltad rödlök och en smakrik yoghurtsås med koriander och vitlök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Harissakrydda
500 g
Potatis
1 st
Rödlök
1 st
Citron
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Senap, Ägg)
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Vete, Gluten)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Koriander
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
¼ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till vegoprotein
¼ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, hälften av harissakryddan, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, halvera och skär rödlök i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda en generös skvätt citronsaft, socker och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.

Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka koriander.
Blanda yoghurt, vitlök, koriander, resterande harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär zucchini i 1/2 cm tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med Jorden Runt, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik och håll varmt.
Stek zucchini med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills mjuk.

Under tiden, håll pitabröd under vattenkranen i 1 sekund.
Placera dem direkt på ugnsgallret och rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Halvera pitabröd och öppna försiktigt upp dem som fickor.

Fyll pitahalvor med vegokebab, sås, zucchini, tomat och syltad rödlök.
Lägg upp pitahalvor, potatis och resterande grönsaker i djupa tallrikar.
Ringla resterande sås över potatis.

