Sesam- och umamiglaserad laxbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- och umamiglaserad laxbowl

Sesam- och umamiglaserad laxbowl

med ris, limeslaw och saltade jordnötter

Får vi fresta med asiatisk lax till kvällsmat? Denna goda bowl har en botten på fluffigt jasminris som toppas med laxfilé i en aromatisk umamisås med sesamfrön och en syrlig slaw. Hackade jordnötter och en klick asiatisk majonnäs fulländar den kulinariska upplevelsen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sesam
Fisk
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

100 g

Spetskål

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Lime

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till slaw

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till glaze

2 msk

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4299 kJ
Energi (kcal)1028 kcal
Fett64.4 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker10.1 g
Protein35.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, hälften av sesamfröna och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär kål i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Halvera lime.

Blanda slaw
3

Blanda kål, morot, salladslök, en generös skvätt limesaft, sesamolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, grovhacka jordnötter.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga sås
5

Tillsätt umamisås, chiliflakes, resterande sesamfrön, smör, vatten och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, lax och slaw i skålar och toppa lax med umamisås.

Garnera med jordnötter och servera med en klick asiatisk majonnäs.