
Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi glaserar kyckling i en ljuvlig glaze med sojasås, ingefära, vitlök och sesamfrön. Vi serverar vår sesam- och ingefärsglaserad kyckling med basmatiris blandat med riven morot, och en fräsch och färgstark sallad med rödkål, spenat och apelsin.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
10
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150
Basmatiris
1
Morot
1
Apelsin
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75
Rödkål, förskuren
1
Vitlöksklyfta
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
1
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 4)
½
Vetemjöl (steg 4)
1.5
Vatten (steg 4)
¼
Olivolja (steg 5)
1.5
Socker (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Riv vitlök och ingefära [½ st, 2P] fint.
Skölj spenat.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Krydda en nypa salt och peppar. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, blanda rödkål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, och massera med händerna i 30 sek. Rör i spenat och apelsin. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] i en liten skål.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Tillsätt olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], ingefära och vitlök, och fräs i 30 sek.
Rör i mjölmix, sojasås, sesamfrön, socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en generös nypa chili flakes. Koka tills tjocknat något, 2-3 min.
Tillsätt kyckling och täck den i sås, och ta av pannan från värme.
Rör i morot med färdigt ris.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp morotsris och apelsinsallad i skålar.
Toppa med sesam- och ingefärsglaserad kyckling.
Ringla över sås från stekpannan.
Garnera med en nypa chili flakes.

