Skip to main content
Sesam- och ingefärsglaserad kyckling
Sesam- och ingefärsglaserad kyckling

Sesam- och ingefärsglaserad kyckling

med morotsris och apelsin- och spenatsallad

3.9
(37)

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi glaserar kyckling i en ljuvlig glaze med sojasås, ingefära, vitlök och sesamfrön. Vi serverar vår sesam- och ingefärsglaserad kyckling med basmatiris blandat med riven morot, och en fräsch och färgstark sallad med rödkål, spenat och apelsin.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Vete
Soja
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

10

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150

Basmatiris

1

Morot

1

Apelsin

60

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

75

Rödkål, förskuren

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

½

Ingefära

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 4)

½

Vetemjöl (steg 4)

1.5

Vatten (steg 4)

¼

Olivolja (steg 5)

1.5

Socker (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2584 kJ
Fett10.3 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker19.2 g
Protein45.3 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Riv vitlök och ingefära [½ st, 2P] fint.

Skölj spenat.

Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Krydda en nypa salt och peppar. Lägg över  på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda apelsinsallad
4

Under tiden, blanda rödkål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, och massera med händerna i 30 sek. Rör i spenat och apelsin. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [11/2 dl | 3 dl] i en liten skål.

Glasera kyckling
5

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Tillsätt olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], ingefära och vitlök, och fräs i 30 sek.

Rör i mjölmix, sojasås, sesamfrön, socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en generös nypa chili flakes. Koka tills tjocknat något, 2-3 min.

Tillsätt kyckling och täck den i sås, och ta av pannan från värme.

Rör i morot med färdigt ris.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp morotsris och apelsinsallad i skålar.

Toppa med sesam- och ingefärsglaserad kyckling.

Ringla över sås från stekpannan.

Garnera med en nypa chili flakes.