topBanner
Schnitzelburgare

Schnitzelburgare

med äppelslaw och pommes

Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemgjorda pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:äggglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Fläskschnitzel

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Strimlad salladsmix

500 g

Potatis

1 st

Äpple

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4071 kJ
Energi (kcal)973 kcal
Fett46 g
varav mättat10 g
Kolhydrater100 g
varav socker16 g
Kostfiber6 g
Protein46 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Blanda panko, Panamat, en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 stk | 2 stk] i en ny djup tallrik. Vänd schnitzel i ägg*, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.

3

Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja*, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Stek schnitzlar i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Dela briochebullar på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.

6

Bre resterande majonnäs på bullarna. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.