topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzelburgare

Schnitzelburgare

med äppelslaw och pommes

Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemgjorda pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Briochebröd

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Strimlad salladsmix

250

Skivad fläskkotlett

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)654 kcal
Energi (kJ)2737 kJ
Fett28.77 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater66.36 g
varav socker11.9 g
Protein35.94 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Panera kött
2

Blanda panko, Panamat, en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd köttet i ägg*, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered äppelslaw
3

Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja*, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Stek schnitzel
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Stek schnitzlar i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper. 

Värm bullar
5

Dela briochebullar på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.

Servera
6

Bre resterande majonnäs på bullarna. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.