Köttbullar och pasta | Gör din egen version
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar och pasta | Gör din egen version

Köttbullar och pasta | Gör din egen version

med tomatsås, zucchini och riven ost

I kväll bjuder vi på pasta med tomatsås med massor av spännande tillbehör. Låt alla i familjen skapa sin egen unika rätt och välja vad de helst toppar pastan med – det finns nämligen både köttbullar, stekt zucchini, färsk tomat, spenat och riven ost att välja mellan.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

1 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Tomat

30 g

Spenat

1 st

Zucchini

1 g

Krossade tomater, vitlök & lök

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till köttbullar

¼ tsk

Salt till köttbullar

2 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3724 kJ
Energi (kcal)890 kcal
Fett33.2 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater97.1 g
varav socker21.5 g
Protein46.3 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rulla köttbullar
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Blanda färs, ägg, ströbröd, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek köttbullar
2

Tillaga köttbullar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. 

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini i 2–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg över i en liten skål och håll varm.

Laga sås
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt krossade tomater, pastavatten, ketchup, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.

Vänd ner pasta i såsen.

Servera
6

Lägg upp köttbullar, zucchini, tomat, spenat och riven ost i separata skålar.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med valfria tillbehör.