I kväll bjuder vi på pasta med tomatsås med massor av spännande tillbehör. Låt alla i familjen skapa sin egen unika rätt och välja vad de helst toppar pastan med – det finns nämligen både köttbullar, stekt zucchini, färsk tomat, spenat och riven ost att välja mellan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Tomat
30 g
Spenat
1 st
Zucchini
1 g
Krossade tomater, vitlök & lök
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Ägg till köttbullar
¼ tsk
Salt till köttbullar
2 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanda färs, ägg, ströbröd, Mamas Favorit, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga köttbullar i ugnen i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini i 2–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg över i en liten skål och håll varm.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt krossade tomater, pastavatten, ketchup, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills genomvarmt.
Vänd ner pasta i såsen.
Lägg upp köttbullar, zucchini, tomat, spenat och riven ost i separata skålar.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med valfria tillbehör.