Middagen behöver inte bli tråkig bara för att du inte har tid att laga mat! Vår supersnabba kikärtscurry med basmatiris är färdig på en kvart och blir både god och krämig med smakrika indiska kryddor, crème fraiche och aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Curry-On
30 g
Tikka masala
1 paket
Kikärtor
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
60 g
Spenat
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lök
1 st
Lime
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.
Häll av kikärtor.
Finhacka lök.
Grovhacka mandlar.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Undr tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills något mjuk.
Tillsätt kikärtor, Curry-On, tikka masala, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Sjud i 3–4 min, eller tills genomvarmt.
Skölj spenat.
Skär lime i klyftor.
Tillsätt smör, aprikoschutney och spenat till färdig curry och rör tills spenaten är mjuk.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg upp ris och kikärtscurry i skålar.
Toppa med mandlar och rivna korianderblad och servera med limeklyftor.