Snabb kikärtscurry med aprikoschutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kikärtscurry med aprikoschutney

Snabb kikärtscurry med aprikoschutney

med basmatiris, spenat och mandlar

Middagen behöver inte bli tråkig bara för att du inte har tid att laga mat! Vår supersnabba kikärtscurry med basmatiris är färdig på en kvart och blir både god och krämig med smakrika indiska kryddor, crème fraiche och aprikoschutney.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Curry-On

30 g

Tikka masala

1 paket

Kikärtor

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

60 g

Spenat

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lök

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3332 kJ
Energi (kcal)796 kcal
Fett36.9 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater96.6 g
varav socker13.7 g
Protein19.4 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila tills servering.

Häll av kikärtor.

Finhacka lök.

Grovhacka mandlar.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Laga curry
2

Undr tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills något mjuk.

Tillsätt kikärtor, Curry-On, tikka masala, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Sjud i 3–4 min, eller tills genomvarmt.

Skölj spenat.

Skär lime i klyftor.

Smaksätt curry
3

Tillsätt smör, aprikoschutney och spenat till färdig curry och rör tills spenaten är mjuk.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp ris och kikärtscurry i skålar.

Toppa med mandlar och rivna korianderblad och servera med limeklyftor.