Rustika kryddiga pannbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustika kryddiga pannbiffar

Rustika kryddiga pannbiffar

med rostad butternutpumpa i couscous

Ikväll inspireras vi av grekisk matlagningskonst och lagar ljuvlig medelhavsmad. Ljuvliga pannbiffar med härliga kryddor pannsteks till perfektion. Pumpa, paprika och rödlök rostas och blandas sen med persilja och couscous. En krämig vitlöksyoghurt toppar härligheterna.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Spiskummin, malen

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Butternutpumpa

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2692 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett27.6 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater63.8 g
varav socker9.5 g
Protein37.4 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skala pumpa [½ st, 2P], och dela den på mitten. Gröp ur kärnor och tärna i 2 cm stora bitar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 2 cm breda klyftor. 

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered couscous
2

Under tiden, koka upp vatten [2½ dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.

Rör i couscous och koka upp.

Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel. 

Blanda färs
3

Under tiden, blanda nötfärs, Panamat, salt [1/2 tsk | 1 tsk], ägg [1 st | 2 st], vetemjöl [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek pannbiffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platt till den för att göra rustika biffar (3 per person).

Stek biffar, vänd regelbundet, i 2-3 min, eller tills brynta och genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksyoghurt
5

Under tiden, finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör i färdigrostade grönsaker, persilja och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig couscous.

Servera
6

Lägg upp grönsakscouscous i skålar.

Toppa med pannbiffar och vitlöksyoghurt.