Chorizorisotto och rostade körsbärstomater
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Chorizorisotto och rostade körsbärstomater

Chorizorisotto och rostade körsbärstomater

med rucola och balsamicoglaze

Smaka på Italien med vår lättlagade chorizorisotto. Här möts krämig risotto med kryddig chorizo, färsk rucola och ugnsrostade körbärstomater i en perfekt smaksymfoni. Balsamicoglazen på toppen blir pricken över i.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

200 g

Chorizo

2 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

150 g

Risottoris

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Calabresepesto

1 g

Torkad oregano

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till tomat

1 msk

Smör till stekning

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

1 tsk

Socker till glaze

½ msk

Smör till risotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3241 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett40 g
varav mättat20.5 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker11.5 g
Protein20.6 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller presa vitlök och finhacka rödlök.

Tärna chorizo i 1 cm stora bitar.

Rosta tomat
2

Placera körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Laga risotto
3

Under tiden, smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, vitlök och chorizo i 1–2 min, eller tills mjuka.

Tillsätt ris och oregano och fräs i 1–2 min, eller tills riset är lätt genomskinligt. Rör i vatten, kycklingbuljong, chiliflakes och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”. Krydda med en generös nypa salt och peppar.

TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör balsamicoglaze
4

Under tiden, skölj rucola.

Hetta upp balsamvinäger och socker i en liten kastrull på medelhög värme och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.

Smaksätt risotto
5

Rör ner calabresepesto, smör och finriven ost i färdig risotto.

Servera
6

Lägg upp chorizorisotto i skålar och toppa med rostade körsbärstomater och rucola.

Ringla över balsamicoglaze.