Smaka på Italien med vår lättlagade chorizorisotto. Här möts krämig risotto med kryddig chorizo, färsk rucola och ugnsrostade körbärstomater i en perfekt smaksymfoni. Balsamicoglazen på toppen blir pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
200 g
Chorizo
2 st
Vitlöksklyfta
125 g
Körsbärstomater
150 g
Risottoris
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Calabresepesto
1 g
Torkad oregano
1 g
Chiliflakes
¼ tsk
Salt till tomat
1 msk
Smör till stekning
6 dl
Vatten till risotto
½ tsk
Salt till risotto
1 tsk
Socker till glaze
½ msk
Smör till risotto
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller presa vitlök och finhacka rödlök.
Tärna chorizo i 1 cm stora bitar.
Placera körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Under tiden, smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök, vitlök och chorizo i 1–2 min, eller tills mjuka.
Tillsätt ris och oregano och fräs i 1–2 min, eller tills riset är lätt genomskinligt. Rör i vatten, kycklingbuljong, chiliflakes och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”. Krydda med en generös nypa salt och peppar.
TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, skölj rucola.
Hetta upp balsamvinäger och socker i en liten kastrull på medelhög värme och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.
Rör ner calabresepesto, smör och finriven ost i färdig risotto.
Lägg upp chorizorisotto i skålar och toppa med rostade körsbärstomater och rucola.
Ringla över balsamicoglaze.