topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ragu

Ragu

med nötkött, farfalle och ricotta

Ikväll lagar vi en underbart god ragu med massor av färg och smak. Nötfärs, zucchini, rödlök och morot får härlig smak av att stekas med vitlök, oregano och köttbuljong. Vi serverar vår ragu med farfalle - den vackra fjärilspastan, och en stor klick krämig ricotta!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

1

Farfalle

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1

Vitlöksklyfta

1

Torkad oregano

1

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Köttbuljong

4

Vitlöksflörter

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½

Zucchini

2

Morot

1

Rödlök

250

Nötfärs

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)857 kcal
Energi (kJ)3586 kJ
Fett22.04 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater110.21 g
varav socker26.1 g
Protein49.63 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

Stek nötfärs
4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Fräs nötfärs, vitlök och oregano under omrörning i 1-2 min, tills det har fått färg.

Koka ragu
5

Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong och rostade grönsaker till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar. Toppa med ragu och servera med en klick ricotta.