HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRagu
topBanner
Ragu

Ragu

med nötkött, farfalle och ricotta

Ikväll lagar vi en underbart god ragu med massor av färg och smak. Nötfärs, zucchini, rödlök och morot får härlig smak av att stekas med vitlök, oregano och köttbuljong. Vi serverar vår ragu med farfalle - den vackra fjärilspastan, och en stor klick krämig ricotta!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:GlutenMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

270 g

Farfalle

(InnehållerGlutenKan innehållaSoja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Torkad oregano

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Köttbuljong

4 g

Vitlöksflörter

100 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

110 g

Zucchini

2 st

Morot

1 st

Rödlök

250 g

Nötfärs

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)857 kcal
Energi (kJ)3586 kJ
Fett22.04 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater110.21 g
varav socker26.1 g
Protein49.63 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor.

2

Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Placera i mitten av ugnen och rosta i 10-15 min, eller tills mjuka.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av pastans koktid. Fräs nötfärs, vitlök och oregano under omrörning i 1-2 min, tills det har fått färg.

5

Tillsätt krossade tomater, Vitlöksflörter, köttbuljong och rostade grönsaker till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar. Toppa med ragu och servera med en klick ricotta.