HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Caprese quesadillas

Caprese quesadillas

med guacamole och rucolasallad

Snabblagad

I det gastronomiska gränslandet mellan Italien och Mexiko hittar du våra charmanta caprese quesadillas som går så snabbt att laga att du knappt hinner du börja förrän du är färdig. På 15-20 minuter är tallriken fylld med krispiga läckerheter - och köket fyllt med doften av sprudlande basilika. Enkelt, gott och mättande.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Rödlök

1 påse

Basilika

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Avokado

1 st

Lime

1 påse

Rucola

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3305 kJ
Energi (kcal)790 kcal
Fett35 g
varav mättat26 g
Kolhydrater82 g
varav socker8 g
Kostfiber4 g
Protein37 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Skiva tomat och rödlök tunt.

  • Grovhacka basilika.

2
  • Bre halva sidan av varje tortilla med crème fraiche (använd endast hälften!). Bre ett tunt lager pesto på den andra halvan. 

  • Placera tomat, rödlök, basilika och mozzarella [1/2 påse, 2 pers] ovanpå sidan med crème fraiche. Krydda med en nypa salt och peppar

  • Vik varje tortilla på mitten till halvmånar.

TIPS: Den andra hälften crème fraiche ska vi använda till guacamolen i steg 5.

3
  • Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme.

  • Stek dina quesadillas tills de blivit gyllene och osten har smält, ca 2 min på varje sida.

  • Tryck lätt med en stekspade så att de håller ihop och blir jämnt tillagade.

4
  • Halvera avokado, ta ut kärnan och gröp ur köttet.

  • Mosa avokadon med en gaffel i en skål.

5
  • Dela lime i klyftor.

  • Blanda resterande crème fraiche med avokadon.

  • Smaksätt med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt och peppar.

6
  • Lägg upp rucola på era tallrikar och ringla över en skvätt balsamvinäger. 

  • Fördela därefter era quesadillas och guacamolen.

Smaklig måltid!