Skip to main content

Fisk på thailändskt vis inspirerad av Gardevoir

med gurk- och myntasallad

Gardevoir är en cool pokémon som med sina gröna och vita färger inspirerat oss till denna smarriga fiskrätt! Vi ugnsbakar torsk och serverar den med en aromatisk kokossås med grön curry, ris med salladslök och en vackert regnbågsfärgad myntasallad.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

20 g

Grön currypasta

90 ml

Kokosmjölk

1 st

Salladslök

½ st

Gurka

1 st

Citrusfrukt

1 st

Mynta

1 st

Morot

150 g

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2473 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett14.6 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker9.9 g
Kostfiber6.6 g
Protein32.8 g
Salt4.3 g
Potassium178.5 mg
Calcium27.4 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Ugnsstek fisk
2

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Lägg över den i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

3

Under tiden, ansa och halvera sockerärtor.

Skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.

Finhacka myntablad.

Halvera citrusfrukt.

Blanda sockerärtor, morot, mynta, gurka, en skvätt citrussaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
4

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i kokosmjölk. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Skär salladslök i tunna skivor.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Tillsätt salladslök
5

Vänd ner salladslök i riset precis innan servering.

6

Lägg upp fisk, sallad och ris på tallrikar.

Skeda kokossås över fisken.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova