Gardevoir är en cool pokémon som med sina gröna och vita färger inspirerat oss till denna smarriga fiskrätt! Vi ugnsbakar torsk och serverar den med en aromatisk kokossås med grön curry, ris med salladslök och en vackert regnbågsfärgad myntasallad.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
20 g
Grön currypasta
90 ml
Kokosmjölk
1 st
Salladslök
½ st
Gurka
1 st
Citrusfrukt
1 st
Mynta
1 st
Morot
150 g
Sockerärtor
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Smör till sås

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Lägg över den i en ugnsform med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, ansa och halvera sockerärtor.
Skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.
Finhacka myntablad.
Halvera citrusfrukt.
Blanda sockerärtor, morot, mynta, gurka, en skvätt citrussaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Skär salladslök i tunna skivor.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Vänd ner salladslök i riset precis innan servering.
Lägg upp fisk, sallad och ris på tallrikar.
Skeda kokossås över fisken.