Skip to main content
Parmesanpanerad kyckling
Parmesanpanerad kyckling

Parmesanpanerad kyckling

med honung- och senapsvända grönsaker

Kycklingnuggets brukar vara en favorit bland familjens yngsta medlemmar, och vår panerade kyckling är en ännu godare variant som går hem hos både barn och vuxna. Vi tillsätter parmesan i pankopaneringen för extra smak och steker kycklingen gyllene och krispig medan vi rostar rotfrukter och broccoli och sedan vänder dem med rucola och honung- och senapsdressing. En klick krämig aioli blir pricken över i:et.

Taggar:
Barnvänlig
Mer grönt
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

125 g

Broccoli

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

1 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2823 kJ
Energi (kcal)675 kcal
Fett33.3 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater41.8 g
varav socker20.3 g
Protein49.7 g
Salt3 g

Instruktioner

Förbered kyckling
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala rotselleri.

Skär rotselleri, rödbeta (oskalad) och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Panera kyckling
2

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och riven ost i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Rosta broccoli
3

Skölj rucola.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar (skala stjälken vid behov).

Tillsätt broccoli på plåten med rotfrukter när det återstår ca 12 min av tillagningstiden.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta i 10–12 min, eller tills broccolin är mjuk.

Stek kyckling
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Använd två pannor eller stek i omgångar för 4P. 3) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt rucola och dressing
5

Ta ut plåten med färdigrostade rotfrukter och broccoli från ugnen och vänd med rucola och honung- och senapsdressing.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Hoppa över rucola i barnens portioner om de inte gillar det.

Servera
6

Lägg upp panerad kyckling, rotfrukter och broccoli på tallrikar.

Servera med en klick aioli.