Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med kålsallad och asiatisk majonnäs

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Vegetarisk
Stark
Klimatsmart
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kålmix

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3689 kJ
Energi (kcal)882 kcal
Fett59.9 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater46.8 g
varav socker14.7 g
Protein40.9 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv morot (oskalad) grillost.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja, grönsaksbuljong och vetemjöl [1 dl | 2 dl] i en stor skål.

Rör sedan i morot, grillost, salladslök och en nypa chili [1/2 paket, 2P]. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered sallad
4

Skär lime i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en skål.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.

Garnera med koriander. 

Servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.