
Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Kålmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Koriander
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 st
Gurka
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Citrusfrukt
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Ägg, Senap)
2 st
Ägg (steg 2)
6 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)

Riv morot (oskalad) grillost.
Skär salladslök i tunna skivor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja, grönsaksbuljong och vetemjöl [1 dl | 2 dl] i en stor skål.
Rör sedan i morot, grillost, salladslök och en nypa chili [1/2 paket, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.
TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Skär lime i klyftor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en skål.

Grovhacka koriander.

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.
Garnera med koriander.
Servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.