Pannstekt kyckling i oregano- och smörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kyckling i oregano- och smörsås

Pannstekt kyckling i oregano- och smörsås

med brynt majs och bulgur med salladsost

Upplev en uppsjö av härliga smaker och ingredienser med vår goda kyckling i en smakrik oregano- och smörsås. Kycklingen får sällskap av fluffig bulgur med brynt majs och salladsost och en smarrig sallad med spenat, morot och tomat.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

1 burk

Majs

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

1 g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Smör till sås

1.5 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3101 kJ
Energi (kcal)741 kcal
Fett39.2 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater44.7 g
varav socker12.1 g
Protein47.4 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”

Blanda sallad
2

Under tiden, skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka tomat.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda spenat, morot, tomat, rödlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek majs
3

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en liten skål.

Smula salladsost.

Finhacka persilja.

Stek kyckling
4

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Laga sås
5

Tillsätt oregano, smör, kycklingbuljong och vatten till pannan. Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.

Under tiden, rör ner majs, persilja och salladsost i bulgur.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, bulgur och sallad i skålar.

Skeda sås över kyckling.