
Låt oss presentera dagens middag – en god och lättlagad kycklingrätt som går snabbt att svänga ihop. Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gör en gremolata – en italiensk kryddblandning med persilja, vitlök och citron – som vi vänder med kokt potatis. Vi serverar kyckling och potatis med en sallad på kålrabbi, rädisor och rödkål och en klick pestodressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citron
50 g
Krämig pestodressing
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
75 g
Rädisor
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Rödkål, förskuren
½ g
Chiliflakes
1 st
Bladpersilja
60 g
Salladsmix
½ st
Kålrabbi, vit
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Socker till gremolata
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.

Krydda kyckling med salt på bägge sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 3–4 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Blanda persilja, vitlök, en nypa chiliflakes, en skvätt citronsaft, olivolja, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär rädisor i kvartar.
Skala och skär kplrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, rödkål, kålrabbi, rädisor, vitvinsvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd kokt potatis med gremolata.
Skär kyckling i skivor.

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.
Servera med pestodressing.