Skip to main content
Pannstekt BBQ-marinerad kyckling
Pannstekt BBQ-marinerad kyckling

Pannstekt BBQ-marinerad kyckling

med gremolata-potatis och kålrabbisallad

4.2
(315)

Låt oss presentera dagens middag – en god och lättlagad kycklingrätt som går snabbt att svänga ihop. Vi steker BBQ-marinerad kyckling och gör en gremolata – en italiensk kryddblandning med persilja, vitlök och citron – som vi vänder med kokt potatis. Vi serverar kyckling och potatis med en sallad på kålrabbi, rädisor och rödkål och en klick pestodressing.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Mjölkfri
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

50 g

Krämig pestodressing

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

75 g

Rädisor

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Rödkål, förskuren

½ g

Chiliflakes

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

½ st

Kålrabbi, vit

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Olja till gremolata

¼ tsk

Socker till gremolata

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3116 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett41.8 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater48.3 g
varav socker9.7 g
Kostfiber9.7 g
Protein39 g
Salt3.8 g
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt på bägge sidor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 3–4 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gremolata
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Blanda persilja, vitlök, en nypa chiliflakes, en skvätt citronsaft, olivolja, socker och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
4

Skär rädisor i kvartar.

Skala och skär kplrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, rödkål, kålrabbi, rädisor, vitvinsvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt gremolata
5

Vänd kokt potatis med gremolata.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Servera med pestodressing.