
I kväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger med asiatisk inspiration. Vi panerar och sprödsteker torsk samtidigt som vi kokar fluffigt ris och blandar en sötstark mangosallad med rädisor, citrus och chili. Till sist serverar vi härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
150 g
Jasminris
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Chili
150 g
Strimlad salladsmix
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)
½ st
Mango
37.5 g
Rädisor
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till mjöl
¼ tsk
Salt till fisk
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Medan riset kokar, skär citrusfrukt i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skär rädisor i kvartar.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda salladsmix, rädisor, mango, en generös skvätt citrussaft, chili och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik. Häll panko i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.
Toppa med fisk och pressa över resterande citrussaft.
Ringla över asiatisk majonnäs.