Skip to main content
Pankopanerad torsk

Pankopanerad torsk

med chili- och mangosallad

I kväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger med asiatisk inspiration. Vi panerar och sprödsteker torsk samtidigt som vi kokar fluffigt ris och blandar en sötstark mangosallad med rädisor, citrus och chili. Till sist serverar vi härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Soja
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

150 g

Jasminris

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Chili

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)

½ st

Mango

37.5 g

Rädisor

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

¼ tsk

Salt till fisk

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3520 kJ
Energi (kcal)841 kcal
Fett29.5 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater108.8 g
varav socker17.3 g
Kostfiber6.4 g
Protein40.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.5 g
Potassium118.1 mg
Calcium19.4 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skär citrusfrukt i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skär rädisor i kvartar.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda mangosallad
3

Blanda salladsmix, rädisor, mango, en generös skvätt citrussaft, chili och en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik. Häll panko i en tredje djup tallrik. 

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.

Toppa med fisk och pressa över resterande citrussaft.

Ringla över asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image