Skip to main content
Pankopanerad blomkål
Pankopanerad blomkål

Pankopanerad blomkål

med sesam-sötpotatis och kålsallad

Ikväll frestar vi med spännande smakkombinationer och utsökta ingredienser. Vi panerar blomkål i srirachamajonnäs, ketchup och panko, og rostar den spröd i ugnen. Blomkålen får sällskap i ugnen av sötpotatispommes toppade med sesamfrön! Vi serverar potatis och blomkål med en fräsch kålsallad med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Enkel
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

275 g

Blomkål

½ st

Lime

25 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

12.5 g

Ketchup

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

150 g

Strimlad salladsmix

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)2193 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett25 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker21.3 g
Kostfiber8.3 g
Protein10.8 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm pommes. Skär blomkål i små buketter. Halvera lime [1/2 st, 2P].

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajo [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. Rör i blomkål och se till att den är täckt. Rör i panko och se igen till att blomkål är täckt. Placera blomkål på en sida av en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.

Baka blomkål och pommes
3

Placera sötpotatispommes på andra sidan av plåten. Blanda med lite olivolja*, hälften av sesamfrön, och en nypa salt* och peppar*. TIPS: Använd två plåtar till 4P. Baka tills blomkål är krispig och pommes är gyllene, 20-25 min. TIPS: Se till att blomkål är jämnt fördelat.

Blanda dressing
4

Blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och resterande sesamfrön i en skål.

Blanda kålsallad
5

Skär salladslök i tunna skivor. Blanda kålmix, hälften av salladslöken och hälften av svart sesammajo precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kålsallad, sesam-sötpotatis och pankopanerad blomkål på tallrikar. Ringla över lite sweet chilisåsdressing över blomkålen och servera resten vid sidan av. Strö över resterande salladslök, och servera med resterande sesammajo att dippa i.