Ikväll frestar vi med spännande smakkombinationer och utsökta ingredienser. Vi panerar blomkål i srirachamajonnäs, ketchup och panko, og rostar den spröd i ugnen. Blomkålen får sällskap i ugnen av sötpotatispommes toppade med sesamfrön! Vi serverar potatis och blomkål med en fräsch kålsallad med salladslök och svart sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
275 g
Blomkål
½ st
Lime
25 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
12.5 g
Ketchup
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
150 g
Strimlad salladsmix
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap, Gluten, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm pommes. Skär blomkål i små buketter. Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda srirachamajo [1/2 paket, 2P], ketchup [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. Rör i blomkål och se till att den är täckt. Rör i panko och se igen till att blomkål är täckt. Placera blomkål på en sida av en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering.
Placera sötpotatispommes på andra sidan av plåten. Blanda med lite olivolja*, hälften av sesamfrön, och en nypa salt* och peppar*. TIPS: Använd två plåtar till 4P. Baka tills blomkål är krispig och pommes är gyllene, 20-25 min. TIPS: Se till att blomkål är jämnt fördelat.
Blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P], en generös skvätt limejuice och resterande sesamfrön i en skål.
Skär salladslök i tunna skivor. Blanda kålmix, hälften av salladslöken och hälften av svart sesammajo precis innan servering.
Lägg upp kålsallad, sesam-sötpotatis och pankopanerad blomkål på tallrikar. Ringla över lite sweet chilisåsdressing över blomkålen och servera resten vid sidan av. Strö över resterande salladslök, och servera med resterande sesammajo att dippa i.