HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankokyckling
topBanner
Pankokyckling

Pankokyckling

med klyftpotatis, sesamfrön och persiljedressing

Detta recept bjuder på allt man kan önska sig från en barnvänlig kycklingrätt. Hemmagjorda krispiga klyftpotatis klädda med sesamfrön som sköter sig själva i ugnen. Gyllenstekt kyckling insvept i frasig pankopanering, och till detta pannrostade grönsaker och en dundergod persiljedressing. Så gott att barnen ber om mer!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

30 g

Kycklingbröstfilé

10 g

Blomkål

1 st

Zucchini

¼ tsk

Potatis

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Bladpersilja

Citron

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Ingår inte i din leverans

Ägg

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1257 kJ
Fett9.75 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater12.84 g
varav socker0.6 g
Protein40.18 g
Salt1.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i ugnen. Rosta klyftpotatis i 25-30 min tills de är gyllene.

2

Dela blomkål i små buketter. Skär zucchini i tunna skivor. Finhacka persiljeblad. Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem med en köttklubba eller stekpanna tills de är 1 cm jämntjocka.

3

Blanda panko och salt* i en djup tallrik. Vispa upp ägg* med en gaffel i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka hela botten. När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. Lägg kycklingen på en tallrik med hushållspapper. Täck över så att de behåller värmen. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelhög värme. Fräs blomkål och zucchini i 5-6 min, eller tills grönsakerna mjuknat. Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil, persilja, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela klyftpotatis med sesamfrön och pankopanerad kyckling mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor vid sidan av.