
Detta recept bjuder på allt man kan önska sig från en barnvänlig kycklingrätt. Hemmagjorda krispiga klyftpotatis klädda med sesamfrön som sköter sig själva i ugnen. Gyllenstekt kyckling insvept i frasig pankopanering, och till detta pannrostade grönsaker och en dundergod persiljedressing. Så gott att barnen ber om mer!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Gräddfil
300
Kycklingbröstfilé
275
Blomkål
½
Zucchini
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Bladpersilja
1
Citrusfrukt
10
Sesamfrön
1
Ägg
¼
Salt

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i ugnen. Rosta klyftpotatis i 25-30 min tills de är gyllene.

Dela blomkål i små buketter. Skär zucchini i tunna skivor. Finhacka persiljeblad. Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem med en köttklubba eller stekpanna tills de är 1 cm jämntjocka.

Blanda panko och salt* i en djup tallrik. Vispa upp ägg* med en gaffel i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka hela botten. När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. Lägg kycklingen på en tallrik med hushållspapper. Täck över så att de behåller värmen. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelhög värme. Fräs blomkål och zucchini i 5-6 min, eller tills grönsakerna mjuknat. Dela citron i klyftor. Blanda gräddfil, persilja, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Fördela klyftpotatis med sesamfrön och pankopanerad kyckling mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor vid sidan av.

