topBanner
Pankokyckling

Pankokyckling

med klyftpotatis, sesamfrön och persiljedressing

Detta recept bjuder på allt man kan önska sig från en barnvänlig kycklingrätt. Hemmagjorda krispiga klyftpotatis klädda med sesamfrön som sköter sig själva i ugnen. Gyllenstekt kyckling insvept i frasig pankopanering, och till detta pannrostade grönsaker och en dundergod persiljedressing. Så gott att barnen ber om mer!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sesamglutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

½ st

Zucchini

1 st

Blomkål

2 st

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Citron

1 paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2699 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater64 g
varav socker10 g
Protein51 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön, ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.Blanda runt och sätt in plåten i ugnen. Rosta klyftpotatis i 25-30 min tills de är gyllene.

2

Dela blomkål i små buketter. Skär zucchini i tunna skivor. Finhacka persiljeblad. Lägg kycklingfiléerna mellan två bakplåtspapper. Banka ut dem med en köttklubba eller stekpanna tills de är 1 cm jämntjocka.

3

Blanda panko och salt* i en djup tallrik.Vispa upp ägg* med en gaffel i ytterligare en djup tallrik.Vänd kycklingen först i ägg* och sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 1 dl mjölk istället.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka hela botten.När oljan är varm, stek kycklingen i 5-6 min per sida, eller tills den är gyllene och genomstekt.Lägg kycklingen på en tallrik med hushållspapper. Täck över så att de behåller värmen. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Diska ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelhög värme. Fräs blomkål och zucchini i 5-6 min, eller tills grönsakerna mjuknat.Dela citron i klyftor.Blanda gräddfil, persilja, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela klyftpotatis med sesamfrön och pankopanerad kyckling mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor vid sidan av.