topBanner
Panerad sej

Panerad sej

med apelsinsallad och pommes

Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!

Allergener:fiskglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vitlöksflörter

500 g

Potatis

1 st

Apelsin

1 påse

Körvel

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

80 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

12 g

Senap

(Innehållersenap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2892 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett29 g
varav mättat3 g
Kolhydrater75 g
varav socker16 g
Kostfiber8 g
Protein34 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Finhacka körvel [1/2 påse, 2P]. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

3

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Vänd fisken först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg fisken på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS FÖR 4 PERS: Fördela pankomixen i två djupa tallrikar och panera fisken i två omgångar. På så sätt blir inte pankon för fuktig efterhand.

4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisken i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och gyllene. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

5

Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap och körvel i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!

6

Fördela pommes, panerad sej och apelsinssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli vid sidan av.