Panerad schnitzel-sandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad schnitzel-sandwich

Panerad schnitzel-sandwich

med osttoppade lökringar och sallad

I kväll blir det mackor till middag! Men inte vilka mackor som helst, utan gyllenrostade baguetter med majonnäsdipp, panerad schnitzel och osttoppade lökringar. Vi hinner också svänga ihop en sallad med morot och salladslök att servera som grönt tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Selleri
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Romansallad

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Ketchup till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1

Ägg till panering

1 msk

Smör till bröd

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till lök

1 msk

Olja till lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4808 kJ
Energi (kcal)1149 kcal
Fett63.5 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater99.9 g
varav socker20 g
Protein48.6 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Rosta lökringar
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär lök i 1 cm breda ringar.

Placera lökringar på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt, hälften av Hello Sunrise och en nypa peppar.

Toppa med riven ost.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills osten är gyllene.

Blanda dipp
2

Under tiden, blanda worcestershiresås, ketchup, majonnäs och resterande Hello Sunrise i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj sallad och separera och grovhacka bladen.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda morot, salladslök, sallad, olivolja och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Panera kött
4

Krydda kött med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Halvera på längden, ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Halvera baguetter på längden och bre underdelen med smör.

Placera baguette direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 2–3 min, eller tills genomvarm.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Bre rostade baguettehalvor med dipp och fyll med sallad, kött och lökringar.

Servera med resterande sallad.